Onze passie voor moderne architectuur ...


CreJA Architectuur is opgericht in 2006 door Jan Cretskens en An Jamers; 2 ontwerpers met een passie voor hedendaagse architectuur en vormgeving, maar ook voor reizen en andere culturen opsnuiven in een zonnige omgeving ... ne goeien duvel, een lokaal jessenhofke of arvum bier op een zonnig terras met uitzicht over de velden ... met een goed boek genieten in een luie zetel ... en vooral plezier hebben in het leven en de dagdagelijkse dingen. Met diezelfde passie en gedrevenheid werken we ook aan onze projecten. Elk project is voor ons uniek en weer een nieuwe kans om ons als ontwerper uit te leven. Het is voor ons telkens weer een uitdaging om de wensen/levensstijl van de bouwheer te vertalen in een uniek en vooral leefbaar project. We zijn immers pas tevreden indien onze bouwheer dit ook is.

© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©

Wij gaan voor elk project even hard; of het nu gaat om een interieurproject, particuliere woningbouw en renovatie, groepswoningbouw voor sociale huisvestings- of woningbouwmaatschappijen, overheidsopdrachten voor scholen of gemeenschapscentra, een stedenbouwkundig totaalproject... Elk project krijgt van ons onverdeelde aandacht terwijl de bouwheer kan rekenen op een origineel concept en een weloverwogen aanpak. Uiteraard worden we gestuurd door het wensenpakket en het vooropgestelde budget van onze klant. We helpen u eveneens verder indien u de bijkomende wens uit om een energetisch goed scorend project te realiseren (lage energie, passief, plus energie...). Met betrekking tot grondsondering, stabiliteitsstudies, veiligheidscoördinatie, epb berekeningen en -verslaggeving, technische uitrusting, tuin- en/of landschapsarchitectuur... laten wij ons voor ieder project bijstaan door specialisten ter zake.

Onze werkwijze ...

Praktisch bouwen
Een huis ontwerpen is voor CreJA meer dan lijnen op een mooie manier met elkaar verbinden. Er moet met veel dingen rekening gehouden worden. Welke leefstijl heeft u? Wilt of heeft u kinderen? Welke sfeer wilt u creëren? Wat op de oude dag? Waar ligt het bouwperceel? Hoe is de oriëntatie? Hoe kan de woning opgaan in de omgeving, er als het ware onderdeel van gaan uitmaken? Zijn er mooie uitzichten in de buurt? Zoals u ziet zijn er een hele hoop overwegingen die het welbevinden van de bewoners bepalen. Uw inbreng en onze visie als architecten zorgen samen voor een optimale beleving van de ruimte in uw toekomstige droomhuis of bouwproject.

© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©

Duurzaam bouwen
Wij stellen ons ook altijd de vraag: Hoe kan je de woning zo duurzaam mogelijk maken? Niet dat we altijd streven naar passief wonen, maar in de mate van het mogelijke wordt er wel energiebewust ontworpen. Daarbij spelen de technieken, de materialen, de isolatie en de compactheid, maar ook de stand ten opzichte van de zon een belangrijke rol. Veel zon in huis zorgt voor een betere levenskwaliteit. Maar veel zonnewinsten (gratis energie) helpen ook om het energieverbruik drastisch te doen dalen, zeker als je de zon in de zomer ook nog eens kan buitenhouden. Duurzaamheid schuilt ook in het vooruit kijken. Een woning op een zodanige manier ontwerpen dat ze bij een veranderende gezinssituatie (kinderen het huis uit, plotse noodzaak voor een praktijkruimte of bureau, ziekte, oude dag…) makkelijk aanpasbaar is.

Nauwkeuring bouwen
Bij CreJA gaat een bouwproject altijd hand in hand met een nauwkeurig uitvoeringsdossier. Dat is een verdere detaillering van de plannen en een opsomming van alle materialen die de woning nodig heeft. We bepalen als architect – in samenspraak met u – welke materialen we gaan gebruiken: bakstenen, ramen, vloeren enzovoort. Onze vroegere ervaring in het opstellen van dergelijke uitvoeringsdossiers in grote bouwprojecten gebruiken wij nu voor alle klanten, of die nu groot of klein bouwen. Met zo’n uitvoeringsdossier in handen vergelijken we vervolgens de offertes van de aannemers. Samen met de klant komen we tot een keuze van aannemer en doen we de bestelling. Vervolgens volgen we de uitvoering op met de nodige werfbezoeken tot aan het moment van oplevering. Zo staan we u bij van het begin tot het einde van uw bouwproject.

© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©

Bouwen met een budget
De keuze om uw eigen bouwproject neer te zetten, of dit nu een woonhuis, kantoor- of industriegebouw is, gaat gepaard met veel moeilijke beslissingen. U wilt dan ook een architect hebben die niet alleen creatief met u meedenkt om tot het beste design te komen, maar die ook praktisch en nauwkeurig is tijdens het gehele bouwproces. Wij bij CreJA houden van duidelijkheid en klare taal. Wij bespreken in alle openheid wat er wel en niet mogelijk is binnen het beschikbare budget, zodat u weet waar u zich aan kan verwachten. Waar wij vervolgens ook veel aandacht aan spenderen is aan de budgetcontrole. Bijvoorbeeld: is er gedacht aan onvoorziene problemen, bij zowel renovatie als nieuwbouw, om alle kosten binnen het vooropgestelde budget te houden? Op die manier zijn wij niet alleen creatief met het ontwerp, maar ook met het budget.

© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©

Op zoek naar een architect?
Bent u op zoek naar een architect die met u meedenkt? Een architect die niet alleen creatief is, maar ook veel ervaring en kunde heeft in de dagdagelijkse realiteit van het bouwen? CreJA Architectuur is een architectenbureau met een passie voor moderne en hedendaagse architectuur. U kan bij ons terecht voor een betaalbaar, functioneel, duurzaam en tevens modern, hedendaags en vooral ‘CreJA’tief ontwerp; een ontwerp dat leidt tot een rustig en gezellig gebouw waarin u graag woont, werkt en vertoeft.

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend, verkennend gesprek om u te inspireren het beste uit uw toekomstige woning of bouwproject te halen !! Contacteer ons voor deze vrijblijvende kennismaking ! Tot binnenkort?