Het team van CreJA Architectuur ...


Oorsprong
Architect Jan Cretskens (oprichter CreJA Architectuur) tekende als kind reeds veel. Jan Cretskens: “Tijdens mijn jeugd ging ik vaak mee met mijn vader de werven van grote wegenbouwprojecten bezoeken. Ik was altijd geboeid om zo’n weg te zien ontstaan en groeien. Die verwondering van een idee dat uitgroeit tot een plan en vervolgens tot een concrete weg heeft me destijds geïnspireerd om architect te worden. Het conceptualiseren en uitdenken van een droomgebouw voor een klant is mijn grootste drijfveer als architect. Maar ook het sociale aspect van architectuur, iets kunnen doen voor de mensen - zoals mijn vader deed - is mij altijd bijgebleven.”

Ervaring
In zijn carrière (reeds 18 jaar actief) deed Jan Cretskens eerst 12 jaar ervaring en know how op tijdens freelance opdrachten voor grote projecten in industrie- en kantoorbouw, overheidsgebouwen (zoals scholen) en woningbouw. Hij werkte voor een groot architectenbureau in Hasselt. In 2006 richtte Jan, samen met zijn partner An Jamers, een eigen architectenbureau op. Jan en zijn teamgenoten zijn sindsdien werkzaam als architecten voor particuliere woningen, eventueel met praktijk- of handelsruimte, sociale woningbouwprojecten, groepswoningbouw voor promotoren en industrie- en kantoorbouw. En dit in verschillende bouwwijzen: zowel massiefbouw, houtskelet en staalframebouw.

© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©

CreJA Architectuur bvba is opgericht door jan cretskens [°1977]
architect | vennoot | zaakvoerder
© CreJA Architectuur bvba 2011 ©
View Jan Cretskens's LinkedIn profileView Jan Cretskens's profile
studeerde in 2000 af als architect aan de Provinciale Hogeschool Limburg, departement Architectuur te Diepenbeek. Met zijn eindproject "stationsgebeuren te Roermond; de brug die de breuk opheft " behaalde hij oa de Baksteenprijs 2000 en bijhorende publicatie in "bouwen met baksteen" dec. 2000. Zijn opleiding werd in augustus 2000 aangevuld met de verplichte stage bij architectenbureau [L] groep cvba. Sinds 2006 combineerde hij zijn projecten vanuit CreJA Architectuur bvba met freelance activiteiten voor [L] groep, waar hij 12 jaar als freelance medewerker heeft meegedraaid en dus ervaring heeft in zowel de kleinschalige als de grootschalige projecten. Begin 2009 heeft hij ook het ‘energiebewust architect label’ behaald en is, mede door de extra opleiding passief bouwen van het PassiefHuisPlatform vzw en houtskeletbouw van de confederatie bouw ook klaar om de laagenergie- en passiefhuisconcepten in allerlei vormen en schalen toe te passen.

en door an jamers [°1975]
architect-assistent | master in de stedenbouw en ruimtelijke planning | stil-vennoot
© CreJA Architectuur bvba 2011 ©
View An Jamers's LinkedIn profileView An Jamers's profile
studeerde in 2000 af aan de Hogeschool West-Vlaanderen als architect-assistent. In 2006 behaalde ze een master in de stedenbouw en ruimtelijke planning en behaalde met haar masterproef "De rol van Cultuur en Creativiteit in de ontwikkeling van de stad MAASeik" een grote onderscheiding. Zij startte haar carrière in september 2000 bij [L] groep cvba en werkte er oa als projectleider (sociale) groepswoningbouw. Ondertussen deed ze eveneens ervaring op als ruimtelijk planner bij Libost-Groep nv, als onderzoeker ‘mapping and modelling urban space’ aan de Provinciale Hogeschool Limburg om in 2010 de overstap te maken naar het steunpunt duurzaam bouwen Limburg als inhoudelijk adviseur duurzame ruimtelijke ontwikkeling waar ze de Limburgse gemeenten begeleidde en adviseerde op vlak van duurzaam bouwen en ruimtelijke ontwikkeling. In 2012 maakte zij de overstap naar de stadsdienst waar ze als ruimtelijk planner verantwoordelijk is voor de opvolging en uitvoering van het ruimtelijk beleid. Sinds 2006 kan/wordt zij indien nodig ingezet op vlak van urban design binnen CreJA Architectuur bvba.

en wordt bijgestaan door jolien winters [°1993]
ir. architect | zelfstandig medewerker
© CreJA Architectuur bvba 2011 ©
studeerde in 2016 af als burgerlijk ingenieur architect aan het departement architectuur van de faculteit ingenieurswetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven, waarna zij haar stage aanvatte bij ATRIUM architecten en zo na 1 jaar stage uiteindelijk in oktober 2017 startte bij CreJA Architectuur bvba om het resterende jaar stage te volbrengen. Nu ze haar stage achter de rug heeft werkt ze binnen het bureau mee aan alle opdrachten.

en naargelang de “workflow”, de aard en omvang van de projecten wordt ons team verder uitgebreid en versterkt met freelance medewerkers en tevens voor elk project met de meest geschikte specialisten inzake stabiliteitsstudie, veiligheidscoördinatie, epb berekening en -verslaggeving, ventilatieverslaggeving, technische uitrusting, tuin- en/of landschapsarchitectuur, ... Op deze manier zijn er al regelmatige samenwerkingen ontstaan met oa
BTA Ingenieurs, Construct I ING, Momenting, IWS, BTMC, Diederik Aerts, Enerdo, ES Consult, Thijco/wijzijnconform, Plakoni, Bouw & Energieadvies, interieurarchitect Patrick Janssen, Kevin Vermijl, atelier VT ...
maar behoren nieuwe samenwerkingen eveneens tot de mogelijkheden.