© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©
© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©

[8/32 woningen - zone 03 - patiowoningen] st.truiden


De verkaveling 'Gorsemweg' bestaat uit 32 loten en is verdeeld in drie zones met elk een ander soort woning; zone 01 met perceelsgrenswoningen, zone 02 met geschakelde pleinwoningen en zone 03 met het centraal binnengebied. CreJA heeft elke woning binnen de verkaveling mogen ontwerpen. Bovenstaande foto's tonen de realisatie van de woningen in zone 03. De woningen van de andere zones zijn terug te vinden in ons portfolio.

Zone 03 is het centraal binnengebied binnen het project. In deze zone worden de woningen op de voorbouwlijn ingeplant. Toch is er een zeker speelsheid door sommige woningen uit te lijnen op de garage van de naastliggende woning. De woning van type 33 sluit de zone af en vormt de overgang naar het aangrenzende groen. Deze woning is dan ook gericht naar dit groen en het verder gelegen kasteeltje, rekening houdende met de nodige privacywaarborg. Types 34, 35 en 36 worden gebouwd volgens de patiotypologie. Ze worden voorzien van tuinmuren die tevens worden doorgetrokken naar de woningen types 32 en 33 om van zone 03 een coherent en eenvoudig geheel te maken. Het totaal aantal te bouwen patiowoningen is 8 stuks.

De vormgeving is vergelijkbaar met zone 01, doch is het naastliggende garagevolume aangevuld met nog een berging en is het hoofdvolume minder slank. Door hier een bruin zwart genuanceerde gevelsteen voor te gebruiken, en deze te combineren met een zwarte steen voor het garagevolume krijgen deze woningen toch weer een andere uitstraling dan de perceelsgrenswoningen. De patiowoningen (type 34, 35 & 36) bestaan uit 1 bouwlaag om ook een aanbod te creëren voor senioren of voor starters.

+/- K30 en max E60