© CreJA - 13 appartementen Hasselt © © CreJA - 13 appartementen Hasselt © © CreJA - 13 appartementen Hasselt © © CreJA - 13 appartementen Hasselt ©
© CreJA - 13 appartementen Hasselt ©

[13 appartementen] hasselt


Het bouwvolume is georganiseerd rond twee centrale en transparante traphallen met ontsluiting aan de linkerzijde via de rijweg/inrit naar de bezoekersparkings en ondergrondse parking. Op deze manier wordt alle circulatie gecentraliseerd waardoor hier meer beweging en sociale controle ontstaat. Rond elke centrale traphal zijn er telkens 2 appartementen voorzien met de nachtfuncties aan de oost zijde/inkomzijde/parkeerzijde en de dagfuncties en terras/buitenruimte aan de west zijde. Zo krijg je dus per nivo 4 appartementen met 2 traphallen. Op het gelijkvloers hebben de appartementen aan de westzijde een groot dakterras bovenop de parkeerkelder, alsook nog extra tuin. Voor verdieping +01 en +02 zijn er aan deze westzijde terrassen voorzien; het appartement op de bovenste verdieping beschikt over dakterrassen aan west- en vooral zuidzijde.

De volumewerking wordt samen met het verschil in kroonlijsthoogtes verder ondersteund door het materiaalgebruik bestaande uit een bruin/zwarte en wit/licht grijze genuanceerde baksteen. Dit wordt verder aangevuld met zwart buitenschrijnwerk en een combinatie van glazen en zwarte metalen borstweringen. Alle materialen worden specifiek gekozen in functie van hun duurzaamheid, levensduur en onderhoudbaarheid.

meer info; AVL Woningbouw

(norm E50)